День вторинної переробки

15 листопада в усьому світі відзначається День вторинної переробки

/Files/images/pererobka/d0b1d0b5d0b7-d0b8d0bcd0b5d0bdd0b8-2.png

День вторинної переробки відходів, або День рециклінгу, почали відзначати в 1997 році в самій промислово розвиненій і найбруднішій країні світу – США. У цей день в більшості країн світу за традицією проводяться семінари, екскурсії та інші заходи, метою яких є ознайомлення всіх верств населення, а також підприємств і організацій, з аспектами переробки сміття та важливістю збору вторинної сировини. Екологи всього світу ставлять перед собою мету кардинально змінити ставлення всіх громадян до серйозної сьогодні проблемі утилізації твердих побутових відходів. У багатьох країнах світу проводять виставки найцікавіших і забавних прикладів вторинного використання сміття. Нераціональне використання земних ресурсів привело до того, що вже витрачено майже третину цих ресурсів. Важливою темою є пропагування і застосування способів економного споживання нових ресурсів. Шукають альтернативу заміни первинних ресурсів і знаходять способи вторинної переробки вже використаних виробів чи матеріалів.
/Files/images/pererobka/-3-638.jpg
Глобальне потепління збільшується через “парниковий ефект”, у тому числі через величезні купи промислового та побутового сміття. Розкладання поліетиленових пакетів, всіляких упаковок, покришок, побутової техніки та інших відходів триватиме століттями.

/Files/images/pererobka/SLOGAN.png

Щосекунди в світі з’являється 3.8 кг “екологічно нешкідливого сміття”: недоїдки, яєчна шкаралупа, шкірка від картоплі та інше. Це 29% від середньостатистичного сміттєвого кошика сучасної людини. Інше сміття: 25% – картон і папір, 13% – скло, 11% – пластик, 4% – метал і 18% – інші матеріали. На смітники викидають 7 млн. тонн одягу, з яких тільки 12% переробляється. Найпоширеніше сміття – сигаретні недопалки. Щороку їх викидається понад 4 млрд. штук.

/Files/images/pererobka/green-office-28-728.jpg

Цікаві ідеї...

/Files/images/pererobka/1390915820_virobi-z-plastikovih-plyashok-dlya-sadu.jpg /Files/images/pererobka/1-novorchn-virobi-z-plastikovih-plyashok.jpg /Files/images/pererobka/28-virobi-z-plastikovih-plyashok.jpg /Files/images/pererobka/96H5nnxJOE.jpg /Files/images/pererobka/d0a8ad5d5bd8.jpg /Files/images/pererobka/images.jpg /Files/images/pererobka/вазон з бутилок.jpg /Files/images/pererobka/5.jpg /Files/images/pererobka/podelki-dlja-sada-svoimi-rukami-foto_4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 803